Aivan kuin Justus aavistaisi, että hyvällä käytöksellä saa palkinnoksi kaverin. Niin nätisti se jo palautuu "uhkaavista" ohitettavista koirista. Ja ottaa relasti elämän muutenkin. Tuskin koskaan saan Justusta ohittamaan koiria täysin rennosti, mutta suunsa se pitää jo mukavasti kiinni, kunhan tilaa ohitukselle on enemmän kuin pari metriä (Thank heavens, lumikinokset alkavat sulaa). Kaikki sujuu jopa paremmin taajamassa kuin viettejä nostavissa metsissä, onhan Justus aina ollut taajamakoira.

No asiaan. Pennut ovat syntyneet Nutukas-kenneliin. Eikä yhtään maalailemiamme piruja ole tarvinnut miettiä (eli, että tulisi 11 urosta, eikä yhtään narttua). Narttuja syntyi lopulta neljä ja uroksia kolme. Hienon pentueen siis saivat Lujah ja Veikko aikaan. Siinäpä onkin sitten ihmettelemistä, kun seuraamme Eevan kanssa neljän nartun touhuja ja valitsemme sieltä sen sijoitusnartun, joka meille muuttaa Justusta kiusaamaan. Kaikki pennut ovat mustia eri kokoisin merkein. Yksi narttunen siellä jo kovasti sykähdytti synnyttyään, mutta sen eloa aijon seurata vielä useita viikkoja ennen lopullista päätöstä. Pennut luovutetaan 9-viikkoisina. Toiveena olisi saada tänne taloon rohkeaa ja hurjapäistä akkavaltaa tasoittamaan tämänhetkistä miesylivoimaa. Kierokin saa olla, koska emäntäkin on.

Kohta siis pitää kiirettä, kun aletaan sosiaalistaa pentuja erinäisiin paikkoihin. Tuire Kaimion luennolta saimme erinomaisia vinkkejä varhaisten kehitysvaiheiden herkkyyskausiin ja muistin virkistykseksi otin projektiksi lukea myös Tuikun "Koirien käyttäytyminen" -kirjan. Pasin projekti on opetella "Pennun kasvatus" kannesta kanteen ja sisäistää asiat.

Mutta hitsi vieköön, kun olen onnellinen. Poro on parasta, ainakin kun koirista puhutaan. Saapi nähdä hyytyykö hymy siinä vaiheessa, kun kaikki on totta. Olen muka sisäistänyt sen, että porokoira on vaativampi rotu kuin lapinkoira, mutta oikea elämä, se on sitten oikeata elämää.

Kuvia tulee, kunhan saan niitä otettua. Synnytyksen aikana olin jotenkin niin tohkeissani, että en kuvia tajunnut ottaa. Tänään mennään treeneihin Justuksen kanssa Eevan tilusten viereisiin metsiin, jospa tällä kertaa saisin pari kuvaa räpsäistyä.